Ouale se spala foarte bine cu detergent de vase si un buretel, sa fie bine degresate, apoi se limpezesc cu apa rece.
Ingrediente:
oua
vopsea de oua
o mana de sare
otet
Mod de preparare:
Se spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare.
Le fierbem la foc mic.
Pregatim intre timp borcane de 800 gr- 1 borcan pentru fiecare culoare.
Punem 1-1,5l de apa la fiert pentru a prepara vopselele.
Cand ouale sunt fierte, pregatim vopseaua. Umplem borcanul pe jumatate cu apa fierbinte, adaugam 2 linguri de otet , vopseaua si punem 3-4 oua fierbinti in fiecare borcan.
Le lasam 5 minute pana cand sunt colorate frumos.
Le scoatem pe o hartie de copt si le uscam cu un prosop de hartie.
Le ungem cu putin ulei pus pe un prosopel de hartie pentru a fi lucioase.
Ouale rosii si albastre sunt gata !!!!!
Pentru ouale aurii, am pus plicul cu vosea intr-un castronel cu apa calda.
Punem manusi de cauciuc. Deschidem plicul si punem un pic de vopsea in palma stanga.
Luam un ou cu mana dreapta si-l ” imbracam” cu vopsea.
Intindem bine vopseaua pe el pana obtinem rezultatul dorit.
Il rezervam pe o hartie de copt. Luam alt ou si repetam procedura.
Le ungem cu putin ulei.
Adaugam vopsea daca este nevoie.
Reteta 2
Ingrediente:
oua proaspete
otet
vopsea lichida
apa
sare
Mod de preparare:
Eu am reusit sa gasesc o vopsea lichida (fara sa ii fac reclama) de care am fost foarte multumita. Si, mai ales, pentru faptul ca oricat de mult ai reusi sa iti intinzi vopseaua pe degete, nu vei avea surpriza neplacuta, ca in vremurile in care mamele noastre vopseau oua, sa nu mai reusesti sa scoti petele de vopsea de pe piele. Dimpotriva, vopseaua lichida nu rezista multa vreme pe piele si va iesi usor la spalarea cu sapun.
Alegeti oua cu coaja cat mai deschisa la culoare. Este un mic truc pentru ca ouale sa fie viu colorate. Evitati ouale cu coaja foarte inchisa, vor iesi intunecate.
Este important sa cititi cu atentie instructiunile de pe plic. Iata ce aveti de facut:
Puneti ouale la fiert intr-o cratita, astfel incat ouale sa fie acoperite de apa. Adaugati putina sare pentru a spori rezistenta coajei de ou si lasati la fiert. Eu le-am lasat sa fiarba linistite, la foc mic, timp de aproximativ 10-15 minute si am reusit sa nu am niciun ou cu coaja crapata 🙂
Pregatiti pe rand, pentru fiecare culoare, cate 700 ml de apa clocotita, in care adaugati cate 3 linguri de otet. Adaugati continutul unui plic de vopsea si amestecati.
Introduceti cu grija atatea oua cate doriti sa colorati dar nu mai mult de 10 oua pentru un pliculet, folosind o lingura cu care scufundati fiecare ou. Alegeti un vas adanc si nu foarte lat, astfel incat ouale sa fie acoperite de lichidul colorat. Lasati-le timp de 5-6 minute, apoi scoateti-le cu grija.
Dupa ce s-au racit, ungeti un servetel cu putin ulei si aplicati usor pe suprafata fiecarui ou vopsit, pentru un plus de stralucire.
Veti fi multumiti de rezultat. Culorile sunt incantatoare.
Paste fericit!
Sursa: Blogul lui Catalina SaMancam.ro