Ingrediente:
2 piepti de pui desosati si curatati de piele,
4 vinete maricele (mai lungi),
1 ardei capia, 2 ceapa mare,
1 capatana usturoi (maricica),
300 ml suc de rosii,
sare,
piper,
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se taie solzisori si se pun impreuna la calit in putin ulei (cam 4 linguri) cu 1 ligurita rasa de sare ca sa nu se rumeneasca ceapa prea tare, apoi se adauga ardeiul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit amestecand mereu.
Dupa care se adauga sucul de rosii si piperul dupa gust, se mai lasa pe foc pana ce scade cam un sfert din sos si dupa ce stingem focul adaugam usturoiul taiat marunt si lasam sa se raceasca.
Vinetele se taie felii cam de 1 cm grosime, se dau bine cu sare si se lasa cateva minute, apoi se storc bine si se prajesc in ulei (mai multicel), se lasa si ele la racit.
Dupa ce s-au racit avem nevoie de 2 polonice si o tava.
Intr-un polonic asezam 2 sau 3 felii de vinete (depinde cat sunt de mari) astfel incat fundul polonicului sa fie acoperit complet cu felii de vinete si cu celalalt polonic luam din sosul pe care l-am preparat mai devreme (carne si putin sos) si punem in primul in care avem asezate vinetele, apoi impaturim/acoperim cu marginile care raman libere de la vinete si ce rezulta de aici are o forma relativ rotunda, la exterior cu vinete si la interior cu bucati de piept de pui si putin sos.
Aceste „guguloaie” le asezam una langa alta in tava, iar restul de sos chiar cu bucati de carne daca ne raman le turnam peste „guguloaie” si mai dam la cuptor maxim 20 minute la foc potrivit.
Pofta buna!
Sursa : Gospodine.net