Ingrediente:
Aluat:
- 1 1/2 cani de faina universala
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou intreg
- 1/2 cană lapte cald
- 2 linguri de unt
Uplutura:
- 1 lingura patrunjel tocat
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 lingurita zahar
- 1 galbenus
- 2 linguri de unt la temperatura camerei
- 150 g branza/mozzarella
- 2 linguri de ceapa verde tocata marunt
Mod de preparare:
Turnați toate ingredientele enumerate (cu excepția untului) în făină, apoi frământați aluatul. Va fi moale și puțin lipicioasă la început, dar după 5 minute se va forma frumos.
Adăugați untul înmuiat și frământați până când aluatul este încorporat și devine plăcut neted.
Se modelează o minge și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 30-45 de minute.
In acest timp, pregatiti amestecul de tartinat: amestecati toate ingredientele pana obtineti o pasta fina, uniforma, usor de intins.
Tăiați mozzarella fâșii.
Întindeți cu mâinile aluatul crescut și odihnit până obțineți o turttă groasă de pizza.
Tăiați-o cubulețe la suprafață și întindeți deasupra amestecul preparat de usturoi-unt.
Puneți fâșii de mozzarella în fante și lăsați să se odihnească timp de 15 minute. Coaceti apoi painea in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 12-15 minute sau cat este necesar pentru a o rumeni.
Pofta buna!