Ingrediente:
- 250 ml lapte proaspăt călduț
- 8 g drojdie uscată (1 pachet)
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 50 ml unt topit
- 450 g faina
- 1 lingurita sare
Umplutura:
- aproximativ 100-150 g de brânză
- 1 ou
- 2 galbenusuri de ou
- Dacă doriți, puteți stropi cu semințe de susan.
- 100-150 ml iaurt
Mod de preparare:
Intr-un vas mai adanc in care vei framanta aluatul, pune mai intai laptele caldut, apoi adauga drojdia si zaharul.
Se amestecă pentru a se topi ingredientele și se lasă 10 minute într-un loc cald pentru a activa drojdia.
La drojdia crescută se adaugă jumătate din făină, o linguriță de sare, untul topit, iar la final se adaugă un ou, lăsat în prealabil la temperatura camerei.
Se amestecă cu o lingură până când ingredientele sunt combinate.
Când obțineți un amestec compact și un aluat moale, uniform, adăugați făina rămasă și continuați să frământați cu mâna.
Frământați bine aluatul până devine mediu moale, neted și elastic, nu se lipește de mâini, dar se desparte de părțile laterale ale vasului.
Intre timp pregatim umplutura astfel incat sa fie gata cand aluatul creste.
Puneți câteva linguri de umplutură la un capăt al crustei, iar pe cealaltă parte, faceți tăieturi la 1 cm, dar nu până la capăt. Apoi rulați cu grijă într-o chiflă.
Repetați procedura cu toate biluțele de aluat rămase.
Dacă doriți, presărați deasupra semințe de susan sau la alegere înainte de coacere.
Pofta buna!