Panificatie

Paine pufoasa și delicioasă, făcută acasă, o reteta simpla si rapida

 

 

Paine pufoasa și delicioasă, făcută acasă, o reteta simpla si rapida

 

Franzela aceasta m-a cucerit de la primul pas al retetei pana la produsul final.

Cat de usor se lucreaza cu aluatul cu drojdie.

 

Ingrediente:

  • Lapte – 400 ml
  • Sare – 2 lingurite
  • Zahăr – 2 linguri
  • Drojdie (uscata) – 1 lingura
  • Ulei de floarea soarelui – 4 linguri
  • făină de grâu – 600 g
  • Gălbenuș de ou – 1 buc. (pentru a unge painea)
  • Lapte – 1 lingura (pentru a unge painea)

 

Mod de preparare:

Pasii retetei sunt foarte simpli: se framanta aluatul (fie de mana, fie la robot), se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, se imparte aluatul in 2 bucati, se intinde o bucata de aluat, se ruleaza si se pune in tava.
Am folosit hartie de copt pentru a desparti franzelele intre ele.’

Adăugați sare, drojdie, amestecați totul intr-o cana cu lapte.

Se pregatesc ingredientele si se pun intr-un bol incapator.

Se poate framanta manual sau la robot.

Se lasa deoparte o ora,cu bolul acoperit, ca sa isi dubleze volumul.

Se scoate aluatul pe masa de lucru, le-am rulat plat și răsuciți aluatul într-un „tub”  dar nu până la capăt.

Se aseaza pe o tava de copt si se lasa sub un prosop 15-20 de minute. Se unge painea cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte.

Se coace 25 de minute la cuptor, la o temperatura de 200 de grade.

 

Poftă bună!

 

  Sursa