Ingrediente:
Aluat:
- 3 galbenusuri + 60 g zahar
- 3 albusuri + suc de 1/2 lamaie + 100 g zahar
- 170 g de făină
- 1 lingura amidon de porumb
Cremă:
- 2 oua
- 100 g zahăr
- 3 linguri amidon de porumb
- 1 lingurita extract de vanilie
- 600 ml lapte
- 2 banane
- 400 g de piersici în sirop
Alte:
- sirop de piersici – impregnare
Mod de preparare:
Mai intai, separati albusurile si galbenusurile in 2 boluri.
Se toarna zaharul in vasul cu galbenusurile de ou – se bat/amesteca pana se omogenizeaza.
Se toarna sucul stors de 1/2 lamaie in vasul cu albusurile spuma si se adauga zaharul – se bat/amesteca pana se formeaza varfuri tari.
Ulterior, turnati amestecul de galbenusuri in spuma de albusuri.
Se amesteca usor.
Se toarna apoi faina cernuta amestecata cu amidon de porumb – se amesteca bine.
Turnati aluatul rezultat pe o tava de copt de 27 x 18 cm tapetata cu hartei de copt.
Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute la 180°C pana devin aurii.
Dupa copt, scoateti hartia de copt din aluat si taiati aluatul in 2 parti egale.
Crema:
Intr-un castron mare, se bat ouale si se presara zaharul, se amesteca si apoi se presara amidon de porumb.
Se condimenteaza cu extract de vanilie, se adauga lapte si, amestecand constant, se fierbe la foc mic pana se obtine o crema densa medie.
Dupa ce s-a fiert, acoperim crema in oala cu folie si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp, puneti bananele feliate, piersicile din conserva intr-un alt bol si amestecati cu crema racita – amestecati bine.
Insiropati partea copta si racita din aluat cu suc/sirop de piersici, apoi intindeti crema pregatita si acoperiti cu a doua parte de aluat.
Puneti la frigider 3 ore.
Dupa 3 ore, scoateti prajitura din forma si serviti.
Puteti stropi cu zahar pudra dupa gust.
Pofta buna!