Ingrediente:
blat:
- 6 oua,
- 3 galbenusuri
- 120 gr zahar
- 150 gr faina de grau
umplutura:
- 500 gr zmeura
- 3 albusuri
- 150 gr zahar
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul, 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri pentru a forma o masă spumoasă, dupa care se adaugă puțină făină.
Asezam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina (eu prefer sa il tapetez cu hartie de copt) si coacem la 170 de grade.
Cand pandispansul este copt frumos se acopera cu zmeura si se acopera cu un strat de albusuri amestecate cu zahar, care au format bezeaua.
Puneți din nou aluatul la cuptor pentru cabezeaua ca zăpada să capete o culoare galbenă frumoasă.
Tortul de bezea se poate face si cu orice alt fruct, dar cel mai bine ca gust bezeaua parca se imbina cu zmeura. Combinatia de dulce acrisor este irezistibila.
Pofta buna!