Ingrediente:
Zahar – 150 g
Amidon de porumb – 15 g
Lapte – 350 ml
Sare – 1 praf
Ulei de floarea soarelui – 50 ml
Faina de grau – 170 g
Praf de copt – 1 lingurita
Faina de migdale – 50 g
Fulgi de migdale – 50 g
Zahar pudra – dupa gust pentru decor
Mod de preparare:
Se amesteca 1 ou, 50 g zahar si amidon de porumb.
Se toarna 250 ml lapte si se incalzeste amestecul, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Crema este gata. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.
Bateti ouale ramase cu un praf de sare si 100 g de zahar pana devin pufoase.
Adaugati 100 ml de lapte si ulei in timp ce continuati sa amestecati.
Cerneti faina, praful de copt si faina de migdale, framantati un aluat moale.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presarati petalele de migdale peste aluat si acoperiti cu crema.
Coaceti 40 de minute in cuptorul preincalzit la 170 °C.
Decorati desertul cu zahar pudra.
Pofta buna!