Flori si gradina

Cele mai bune plante medicinale care curăță sângele

 

 

Cele mai bune plante medicinale care curăță sângele

 

Purificarea sângelui ajută organismul să elimine bacteriile, virușii, infecțiile foarte eficient. Cele două organe principale care îndeplinesc funcția de purificare a sângelui de toxine sunt rinichii și ficatul.

Ficatul elimină substanțele nocive din sânge, în timp ce rinichii împiedică acumularea de deșeuri și lichide în organism. Ele filtrează impuritățile și ajută la purificarea sângelui.

Printre cele mai bune produse care ajută la purificarea sângelui se numără, fără îndoială, plantele și ierburile. În acest articol vom enumera câteva dintre cele mai bune plante medicinale, care se găsesc cu ușurință proaspete pe piață sau unele dintre ele chiar și la plafare.

Păpădia

Frunzele de păpădie conțin antioxidanți care ajută la curățarea și eliminarea toxinelor din sânge. Rădăcinile și frunzele de păpădie sunt apreciate pentru proprietățile lor în tratarea problemelor renale și hepatice.

Este bine să consumi frunze de păpădii fierte sub formă de salată cu lămâie și ulei de măsline, dar le poți consuma și sub formă de suc punând la fiert câteva frunze de ridichi într-o cană de apă.

Pătrunjel

Pătrunjelul este un excelent purificator de sânge cu proprietăți diuretice care ajută la îndepărtarea rapidă a deșeurilor alimentare din organism.

În special, pătrunjelul ajută la eliminarea toxinelor și la reducerea efectelor toxice cauzate de metalele grele.

De asemenea, pătrunjelul are un efect protector asupra ficatului, ajutând la îmbunătățirea funcționării acestuia. Pe de altă parte, previne problemele și afectarea ficatului.

Urzici

Sunt printre cele mai populare ierburi pe care natura le-a dat omului. Bogată în valoare nutritivă și valoare pentru sănătate, urzica se află în vârful piramidei ierburilor care ajută la purificarea sângelui. Consumă urzica sub formă de ceai dar și în salată.

Este suficient să le fierbi și să le folosești ca salată, dar poți și să consumi sucul sub formă de ceai.

Ciulinul de lapte

Ciulinul de lapte este folosit de cel puțin 2.000 de ani în scopuri medicinale.

Această plantă uimitoare are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice și este recunoscută pe scară largă pentru capacitatea sa de a elimină toxinele din ficat.

Ciulinul de lapte se consumă sub formă de ceai, unde două lingurițe de plantă uscată se pun la fiert pentru o cană de apă.

Loboda sălbatică

Frunzele de lobodă sălbatică au proprietăți de curățare pentru organism.

Sucul obținut din ele este important pentru purificarea sângelui.

5 Plante Bune Pentru Ficat | Libertatea

 Sursa