Vă propunem o rețetă de pârjoale, care este sănătoasă și foarte sățioasă. Aceste pârjoale de conopidă cu mărar și telemea sunt foarte ușor de preparat, dar sunt și extrem de gustoase. Le puteți servi atât calde, cât și reci, alături de un sos picant sau sos de iaurt cu usturoi.
Ingrediente:
600 g | Conopidă |
1 bucată | Ou |
1 bucată | Ceapă |
25 g | Parmezan |
25 g | Brânză de oi |
30 g | Pesmet |
10 g | Mărar |
3 g | Sare |
15 ml | Ulei de masline |
Mod de preparare:
- Într-o cratiță cu apă sărată fierbeți conopida, apoi puneți-o într-un bol și cu ajutorul furculiței mărunțiți conopida.
- Adăugați în bolul cu conopidă ceapă tocată mărunt, pesmet, telemeaua rasă, parmezanul ras, sare, ou și mărarul tocat. Amestecați bine compoziția.
- Formați pârjoalele și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți pârjoalele cu ulei de masline și coaceți-le timp de 15 minute la temperatura de 195°C.
- Pentru o crustă mai rumenă, puteți unge pârjoalele cu un amestec de ulei și gălbenuș de ou!
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!