Aperitive si Gustari

Pârjoale moldoveneşti ca la bunica acasă

 

Ingrediente:

  • 800 gr carne tocata amestecc vita-porc
  • 200 gr paine
  • un cartof mare curatat si taiat cuburi
  • o ceapa mare tocata
  • 3 catei usturoi
  • un ou
  • marar tocat
  • ulei
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita in ceva ulei. Painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, bine de tot, o dati tot prin masina de tocat.

Adaugati unsturoiul pisat.  Amestecati bine toata compozitia, potriviti de sare si piper dupa preferinte.

Cu o lingurita luati cate o bucata de compozitie, si dati-o de-a dura prin faina de grau, aplatizati cu palmele, obtinand o bila turtita. Aruncati-le pe rand intr-o tigaie in care sfaraie niste ulei si prajiti-le pe o parte si pe alta, reducand focul spre mediu. Scoateti-le pe un prosop absorbant din hartie.

Serviti-le calde cu un piure de cartofi, simple cu ceapa si mamaliguta, cu salata verde, cu varza calita sau cu sos de rosi… Sunt super bune si gustoase si sunt foarte versatile. Dar indiferent cu ce le garnisiti pe alaturea, nu uitati de cana cu vin rece si rosu.

 

Pofta buna!

Parjoale moldovenesti

 

Sursa : Retete culinare