O altă rețetă cu carne și varză care nu trebuie să lipsească din meniul unui pofticios. Pârjoalele/chiftelele din carne tocată și varză prăjită cu morcov și ceapă sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun sau un prânz delicios, care nu te obligă să petreci prea mult timp în bucătărie. Cine ar putea refuza niște pârjoale suculente și savuroase, atât de consistente și hrănitoare încât te saturi dintr-o singură bucată, perfecte pentru toată familia?!
Ingrediente:
1 bucată | Ceapă |
1 bucată | Morcov |
1/2 bucată | Varză |
3 bucăți | Căței usturoi |
400 g | Carne tocată |
300 g | Orez fiert |
10 g | Sare |
5 g | Piper negru măcinat |
1 bucăți | Ou |
300 g | Pastă de roșii |
200 g | Smântână |
10 g | Sare |
200 ml | Apă |
Mod de preparare:
- Tăiați varza fideluță. Dați morcovul prin răzătoare și tocați ceapa. Puneți ceapa și morcovul într-o tigaie cu ulei încins și prăjiți timp de 5 min. Apoi puneți varza și prăjiți încă 5 min. Adăugați usturoiul pisat și după 2 minute luați de pe foc.
- Condimentați carnea tocată cu sare și piper. Adăugați 1 ou, orezul fiert și legumele prăjite. Amestecați bine toate ingredientele.
- Din compoziția obținută formați vreo 8 pârjoale pe care le puneți într-o tavă (cu dimensiunile de 30 x 25 cm).
- Dizolvați pasta de tomate în 200 g de smântână și 200 ml de apă. Adăugați sare și amestecați bine.
- Sosul obținut îi turnați în tavă, peste pârjoale. Dați la cuptor pentru 35 min la 180°C.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!