Ingrediente:
1000 grame brânză de vaci
7 oua
200 gr unt
4 linguri faina
4 linguri gris
200 gr zahar
100 gr fulgi de ciocolata
1 plic praf de copt
pentru topping
100 gr ciocolata
80 ml smantana dulce
Mod preparare:
-Separam albusurile de galbenusuri.
-Batem albusurile spuma
-In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata
-adaugam branza dulce si incorporam cu o spatula pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata
-adaugam spuma de albusuri
-incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt
-adaugam fulgii de ciocolata
-compozitia obtinuta se toarna in forma cu peretii detasabili acoperita cu foaie de coptsi se baga în cuptor pentru aproximativ 40 minute la 180 grade, pana cand se rumeneste frumos deasupra
Pentru glazura topim cu frisca lichida pe bain-marie, apoi ornam pasca fara aluat deja racita
Pofta buna!
Sursa: Ziarul de Iasi