Aperitive si Gustari

Pastă de dovlecei cu cascaval și usturoi: un preparat tartinabil absolut delicios!

 

 

Pastă de dovlecei cu cascaval și usturoi: un preparat tartinabil absolut delicios!

 

Dovlecelul este una dintre cele mai usor de pregatit legume care poate fi vedeta în multe rețete gustoase. Fie că este vorba de grătar, coacere, călire sau folosirea în salate satioase, dovlecelul este pur și simplu excelent. Dar una dintre cele mai bune modalități de a profita la maximum de această legumă este cu o pasta delicioasa de dovlecei.

Acesta rețetă pentru pasta de dovlecei cu brânză și usturoi este absolut cea mai bună rețetă de dovlecei pe care am încercat-o vreodată. Dovleceii suculenți, ardeii crocanți, ceapa dulce și usturoiul picant se combină într-o combinație irezistibilă de arome și texturi. Și când adăugăm brânză la amestec, rezultatul este de neuitat – delicios, cremos și bogat în gust.

Cu siguranță va fi un succes pe masa dvs., și vă veți bucura că ați descoperit un mod nou, gustos și sănătos de a utiliza această legumă.

Ingrediente:

  •         1 dovlecel
  •         2-3 ardei
  •         1 ceapă de mărime medie
  •         2-3 căței de usturoi
  •         Sare după gust
  •         Cascaval sau brânză topita

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie cu puțin ulei, căliți ceapa mărunt. Odată ce ceapa este caramelizată, adăugați ardeii mărunțiți și lăsați-i să se caleasca.

Curățați și dați dovlecelul pe răzătoarea fină. Nu stoarceți sucul de dovlecel.

Adăugați dovlecelul ras la ardeiul înăbușit și mai fierbeți încă 2-3 minute…se adauga usturoi si  sare dupa gust..

În cele din urmă, adăugați cascavalul. Dacă vă place mai multă brânză, puteți adăuga  din belsug sau puteti pune si branza topita (puteti inlocui si cu alta branza). Amestecați bine până când brânza, indiferent care se topește și creează o consistență fina.

Lăsați pasta de dovlecei să se răcească.

Acest preparat rezultat din dovlecei si cascaval este tartinabil si excelent pentru sandvișuri care se pot servi pe intreaga perioada a zilei. Datorită combinației delicate de brânză, dovlecei și ardei, este cu adevărat delicios. Încercați această rețetă și lăsați-vă surprinși de gustul său unic! 

 

Pofta buna!

 

Sursa

 Sursa