Pizza si Paste

Paste cu sos alb DELICIOASE! Gata in doar 15 minute! Gustoas, rapid si usor de gatit

 

 

 

 

Daca iti plac pastele cu sos alb, iata o reinterpretare a celebrei retete de paste carbonara.

Rezultatul este delicios. Si ce e tare este ca totul este gata in 15 minute.

 

De ce ai nevoie pentru patru portii:

un pachet de paste penne (sau oricare alte paste care îţi plac),

jumătate de pachet de unt,

un plic de parmezan (150-200 grame), un pahar de 450-500 grame smântână,

350-400 grame bacon (sau orice mezel de tip muşchi file îţi place),

4 gălbenuşuri,

sare, piper, oregano

 

Mod de preparare:

Se pun pastele le fiert. Tăiem mezelul fideluţă şi îl rumenim în tigaie cu cantitatea de unt. Adăugăm apoi smântâna şi parmezanul. Amestecăm până la omogenizare. Închidem focul şi amestecăm în compoziţie gălbenuşurile. Asezonăm cu sare, piper şi oregano după gust. Se amestecă sosul cu pastele scurse de apă şi se savurează!

Cu totii stim ca secretul acestei retete delicioasa ni l-a daruit italienii, maestrii bucatari in tot ceea ce inseamna paste, pizza si fructele de mare. Ceea ce nu stim este ca reteta originala se poate gasi doar acolo, deoarece restaurantele romanesti au distorsionat reteta clasica si au inlocuit ingredientele italienesti cu cele romanesti.

Detaliile mici fac diferenta, precum si in acesta reteta, ingredientele si condimentele folosite in Italia, toate cu istoria lor, se imbina perfect si reiese Spaghetti Carbonara.

Spaghetele Carbonara au fost descoperite intr-o localitate mica din Italia, de catre minerii saraci, care intrau dimineata in mina la lucru, si ieseau in cealalta dimineata. Ei aveau nevoie de mancare foarte consistenta, satioasa, care sa le tin de foame pana a doua zi. Ceea ce ei detineau, erau: oi, gaini, porci si o mare maestrie: arta de a face paste de casa!

Si asa s-a creat reteta super cunoscuta in intreaga lume: de la porc au luat cea mai calorica parte si au afumat-o: Pancetta fumigata, de la gaini au luat ouale, de la oi, branza, care se lasa la uscat foarte mult timp si in final, pastele care erau facute in casa, cu oua.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Krespy