Am facut umplutura de telemea. Eu am facut-o pentru 3 portii de aluat (deci, daca veti face mai putine pateuri, sigur, veti avea nevoie de mult mai putina umplutura cu branza).
Ingrediente:
-500 gr telemea
-2 linguri smantana
-2 inguri rase de faina
-2 oua.
Mod de lucru :
Am sfaramat branza cu furculita si am adaugat celelalte ingrediente.
Am taiat aluatul in patrate (mi-au iesit 18). Am facut triunghiuri sau pernute. Am pus cate o lingurita din umplutura cu branza. Triunghiurile le-am apasat cu degetele si pernutele dreptunghiulare cu furculita (ca sa nu iasa compozitia din ele.
Separat am avut un castron cu un albus prin care am trecut marginile pateurilor (se face aceasta operatiune ca sa nu se desfaca). Pe deasupra le-am uns cu ou (ou intreg batut).
Le-am pus la cuptorul incins dinainte. Se coc cam in 30 de minute.
Pofta buna!
Sursa : ursuleți năzdrăvani