Ghimbirul este bogat în nutrienţi de preţ şi are nenumărate proprietăţi vindecătoare. Totuşi, există o serie de probleme medicale care sunt agravate de consumul de ghimbir – Iată despre ce este vorba!
Persoanele subponderale
Ghimbirul este renumit pentru efectele pe care le are asupra siluetei. Mai exact, ghimbirul creşte pH-ul din stomac şi stimulează enzimele digestive, ceea ce ajută la eliminarea surplusului alimentar. Acest lucru ar putea duce la scăderea în greutate, fapt nedorit în cazul persoanelor subponderale.
Femeile însărcinate
Ghimbirul are efecte benefice asupra digestiei, însă poate declanşa contracţii premature femeilor însărcinate.
Aşadar, în ultimele luni de sarcină e esenţial să elimini complet ghimbirul din dieta ta.
Persoanele diagnosticate cu boli ale sângelui
Hemofilia este o boală rară, care împiedică coagularea sângelui, ceea ce poate duce la hemoragii puternice în urma unor incidente minore.
Ghimbirul stimulează circulaţia sanguină, ceea ce este contraindicat în cazul persoanelor diagnosticate cu hemofilie sau alte boli ale sângelui.
Persoanele care urmează un anumit tratament medicamentos
Tratamentul medicamentos pentru hipotensiune şi pentru diabet este afectat de consumul de ghimbir. Ghimbirul scade presiunea arterială şi stimulează subţierea sângelui, ceea ce împiedică medicamentele să îşi facă efectul.
Sursa: Feminis.ro