Ingrediente:
-
- Sare după gust
- rasol de vită cu os – 2 kg
- Frunză de dafin – după gust
- Piper negru (boabe) – după gust
- Ceapă – 2 buc.
- Morcov – 1 buc.
- frunze de tarhon1 fi
- praz – 1buc
- Usturoi – 4 buc.
- Ulei de floarea soarelui – după gust
Mod de preparare:
Fierbi bine carnea, apoi o cureți de pe os și o tai în cubulețe.
Scurgeți prima apa dupa 5 min de fiert și turnați din nou apă rece peste carne. Adăugați în tigaie ceapa fără coajă, sare, piper și foaia de dafin. Gatiti carnea timp de 3 ore la foc mic.
Cureți și speli legumele. Într-un vas cu 500 ml apă fierbi timp de 10 minute prazul, ceapa și țelina, adaugi morcovii, castraveții, carnea și lași să fiarbă încă 20 de minute.
Adăugați în oala cu carne suparezultata de la legumeceapa fără coajă, sare, piper și foaia de dafin. Gatiti carnea timp de 3 ore la foc mic.
Strecori supa și pui frunzele de tarhon și pătrunjel . Adaugi gelatina și amesteci până se topește. Tai morcovii rondele, iar prazul, castraveții și tulpinile de țelină în bastonașe.
Scoți verdeața și torni aspicul în straturi de 2 cm, peste legumele și carnea aranjate cât mai estetic. După fiecare strat introduci vasul în frigider pentru 15 minute.
Ungeți vasele pentru servirea cărnii cu ulei de floarea soarelui, întindeți carnea și umpleți-o cu supa rezultata la fiert, strecurând-o printr-o sită.
Puneți totul într-un loc răcoros pentru a se răci.