Retete de Mancaruri

Piftie din carne de vita si legume, excelenta reteta mai ale de sarbatori

 

 

Piftie din carne de vita si legume, excelenta reteta mai ale de sarbatori

 

Ingrediente:

    • Sare după gust
    • rasol de vită cu os – 2 kg
    • Frunză de dafin – după gust
    • Piper negru (boabe) – după gust
    • Ceapă – 2 buc.
    • Morcov – 1 buc.
    • frunze de tarhon1 fi
    •  praz – 1buc
    • Usturoi – 4 buc.
    • Ulei de floarea soarelui – după gust

 

Mod de preparare:

Fierbi bine carnea, apoi o cureți de pe os și o tai în cubulețe.

Scurgeți prima apa dupa 5 min  de fiert și turnați din nou apă rece peste carne. Adăugați în tigaie ceapa fără coajă, sare, piper și foaia de dafin. Gatiti carnea timp de 3 ore la foc mic.

Cureți și speli legumele. Într-un vas cu 500 ml apă fierbi timp de 10 minute prazul, ceapa și țelina, adaugi morcovii, castraveții, carnea și lași să fiarbă încă 20 de minute.

Adăugați în oala cu carne suparezultata de la legumeceapa fără coajă, sare, piper și foaia de dafin. Gatiti carnea timp de 3 ore la foc mic.

carne într-o tigaie

Strecori supa și pui frunzele de tarhon și pătrunjel . Adaugi gelatina și amesteci până se topește. Tai morcovii rondele, iar prazul, castraveții și tulpinile de țelină în bastonașe.

morcovi în bulion

Scoți verdeața și torni aspicul în straturi de 2 cm, peste legumele și carnea aranjate cât mai estetic. După fiecare strat introduci vasul în frigider pentru 15 minute.

tăierea cărnii

Ungeți vasele pentru servirea cărnii cu ulei de floarea soarelui, întindeți carnea și umpleți-o cu supa rezultata la fiert, strecurând-o printr-o sită.

carne jeleata in farfurii

Puneți totul într-un loc răcoros pentru a se răci.

 

Pofta buna!

Jeleată de vită transparentă în stil uzbec