Ingrediente:
sare
50 ml lapte călduţ
50 ml apă minerală
3-4 linguri ulei
400 g făină
300 g măsline
1 ardei verde
1 gogoşar
2-3 roşii
250 g mozzarella
100 g bacon afumat
2-3 fire busuioc
1 cubuleţ drojdie
1 ou
Mod de preparare:
O pizza de casă cu blat pufos şi topping delicios de legume şi bacon. O reţetă pe care trebuie să o încerci!
1. Se pune într-un bol făina cernută, se face un gol la mijloc, se pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.
2. Se amestecă uşor până se încorporează toată făina, se adaugă uleiul şi apa minerală şi se frământă bine, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 30 de minute.
3. Se taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se rade mozzarella.
4. Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde coca uniform, apoi se aşază toate ingredientele. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. Această pizza de casă cu blat pufos se serveşte caldă, cu sos dulce sau picant.
Pofta buna!