Ingrediente:
- 6 bucăţi de peşte, cu os sau file (crap, caras, ştiucă, somn)
- 2 cepe mari, albe
- 2 ardei graşi, de preferat roşii
- 3-4 căţei de usturoi
- o conservă de roşii cubuleţe
- 250 g de roşii cherry
- 100 ml vin alb
- 100 ml de apă
- 100 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- sare, piper după gust
- lămâie pentru servit – opţional
- pătrunjel verdecea
Mod de preparare:
- Mod de preparare pentru reţeta de plachie de peşte
- Peştele se curăţă de solzi, se porţionează dacă este cazul şi se spală foarte bine, în mai multe ape.
- Se unge cu ulei o tavă care va merge la cuptor şi se aşează bucăţile de peşte.
- Separat, într-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii rondele şi usturoiul pisat. Nu prea mult, doar cât să se dezvolte aromele, iar legumele să se înmoaie numai puţin.
- Adăugăm conserva de roşii cubuleţe, potrivim de sare şi mai lăsăm legumele şi sosul de roşii la fiert 10 minute.
- Turnăm amestecul în tavă, peste bucăţile de peşte, adăugăm vinul şi apa, aruncăm roşiile cherry şi frunzele de dafin pe ici, pe colo şi dăm totul la cuptor pentru 20-25 de minute.
- Când legumele s-au înmuiat, iar peştele a început să se rumenească, putem scoate tava din cuptor. Avem o plachie grozavă!
- O înveselim cu puţin pătrunjel proaspăt tocat şi o servim alături de o mămăliguţă caldă.
Pofta buna!
Sursa: Bucate Aromate