Preparate din Peste

Plachie de crap – o rețetă delicioasa care merită încercată

 

 

 

Una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Ingrediente:

1,300 kg trunchi de crap
3 cepe mari
3 catei de usturoi
un ardei gras rosu

o cutie rosii in bulion cubulete(400g)
200 ml vin alb
4-5 linguri de ulei
sare
piper
o frunza de dafin
patrunjel verde

ulei pentru prajit pestele

 

Mod de preparare:

Pestele curatat,spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.

Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il prajim putin, doar cat sa se rumeneasca.

Separat, in alt vas, infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata solzisori.

Lasam sa se inmoaie,apoi adaugam ardeiul taiat fasii.

Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper.

Lasam sa fiarba cateva minute dupa carem punem usturoiul zdrobit si vinul.
Lasam sa dea cateva clocote, apoi turnam sosul astfel format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 40 minute.
Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava.
La sfarsit adaugam patrunjel tocat.

 

Pofta buna!

 

Sursa: PentruEa