Placinte si Rulade

Placinta cu carne si ciuperci. Deliciu!

 

 

 

 

Îţi plac plăcintele cu carne? Atunci trebuie să încerci şi această plăcintă cu carne şi ciuperci!

 

Timp de preparare: 20 min

Timp de gatire: 65 min

Gata in: 85 min

 

Ingrediente:

Pentru aluat

300 g faina

100 ml ulei

1 plic praf de copt

200 ml iaurt

chimen

sare, piper

2 linguri ulei

Pentru umplutură

500 g piept tocat de pui

2 ouă

100 g ciuperci

2 cepe

verdeaţa, dupa gust

Extra

1 lingura ulei pentru uns tava

1 gălbenuş și 1 lingura apă pentru uns plăcinta

 

Mod de preparare:

Pentru aluat

Iaurtul se amesteca cu uleiul, se adauga faina amestecata cu praful de copt, chimenul si sare.

Framânta bine si intinde doua foi subţiri cu ajutorul unui sucitor.

Pentru umplutura

Caleste ceapa în ulei, se adauga carnea deaspura la calit. Presara condimentele, se amesteca si se pun si ciupercile.

Lasa 10 minute pe foc mic spre mediu. Ia de pe foc si adauga verdeaţa tocata, ouale crude si se amesteca bine.

În tava unsa cu ulei se asaza o prima foaie, se repartizeaza umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie. Taie aluatul fâsii si se modeleaza, dupa imaginaţie. (Daca nu vrei sa il tai, intinde o foaie simpla deaspura)

Unge placinta cu galbenusul de la 1 ou amestecat cu putină apă.

Da la copt in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute. Cand este gata, lasa sa se raceasca aproape de tot in tava.

 

Pofta buna!