Îţi plac plăcintele cu carne? Atunci trebuie să încerci şi această plăcintă cu carne şi ciuperci!
Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 65 min
Gata in: 85 min
Ingrediente:
Pentru aluat
300 g faina
100 ml ulei
1 plic praf de copt
200 ml iaurt
chimen
sare, piper
2 linguri ulei
Pentru umplutură
500 g piept tocat de pui
2 ouă
100 g ciuperci
2 cepe
verdeaţa, dupa gust
Extra
1 lingura ulei pentru uns tava
1 gălbenuş și 1 lingura apă pentru uns plăcinta
Mod de preparare:
Pentru aluat
Iaurtul se amesteca cu uleiul, se adauga faina amestecata cu praful de copt, chimenul si sare.
Framânta bine si intinde doua foi subţiri cu ajutorul unui sucitor.
Pentru umplutura
Caleste ceapa în ulei, se adauga carnea deaspura la calit. Presara condimentele, se amesteca si se pun si ciupercile.
Lasa 10 minute pe foc mic spre mediu. Ia de pe foc si adauga verdeaţa tocata, ouale crude si se amesteca bine.
În tava unsa cu ulei se asaza o prima foaie, se repartizeaza umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie. Taie aluatul fâsii si se modeleaza, dupa imaginaţie. (Daca nu vrei sa il tai, intinde o foaie simpla deaspura)
Unge placinta cu galbenusul de la 1 ou amestecat cu putină apă.
Da la copt in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute. Cand este gata, lasa sa se raceasca aproape de tot in tava.
Pofta buna!