Ingrediente:
- o pachet de foietaj
- 500 g carne tocată
- 2 borcănele cu ciuperci
- o legatură de marar
- o legatură de pătrunjel
- 3 cepe
- 5 ouă
- piper
- sare
- alte condimente după gustul fiecăruia, eu azi n-am pus nimic în plus.
Mod de preparare:
Se călește ceapa în puțin ulei, ah, am uitat să vă spun că trebuie și ulei, dar acolo câteva picături s-or găsi și dacă nu, puteți pune unt, margarină pentru gătit… N-am prăjit ceapa foarte tare, mai ales că am adăugat și puțină apă în tigaie.
Am adăgat apoi carnea și nu după foarte mult timp am pus și ciupercile tocate mărunt. Când am crezut că totul e gata, am condimentat cu sare și piper și am adăugat și verdeața.
Am lăsat la răcit și între timp am așezat în tavă prima foaie de foietaj din pachet. Am pus pe fund hârtie de copt înainte pe care n-am uns-o cu nimic.
Când compoziția s-a răcit, am adăugat în ea trei ouă bătute și am amestecat bine. Am turnat totul în tavă și am acoperit cu ce-a de-a doua foaie de foietaj. Pentru a-mi fi mai ușor la sfârșit, am și tăiat plăcinta cât încă era crudă.
Am mai bătut și gălbenușurile de la celelalte 2 ouă și am uns toată grozăvia cu ele.
Am încălzit cuptorul la 220 g și timp de 40 minute mi-am făcut de lucru. Am pus murături dacă vreți să știți. După ce timpul s-a scurs și noi toți aveam ochii mari de foame, că am pus placinta la cuptor destul de târziu. Am scos-o și ne-am uitat la ea ca la icoane, fiindcă prea fierbinte nu se poate mânca.
Pofta buna !
Sursa : Toane