Placinte si Rulade

Placinta cu carne tocata, ciuperci și cașcaval – Consistenta si delicioasa

 

 

Placinta cu carne tocata- Suculenta si cu un gust deosebit

 

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 3 ouă
  • 350 g ciuperci proaspete
  • 150 g cașcaval ras
  • 750 g carne de vită sau porc tocată
  • Câteva fire de mărar proaspăt
  • Ulei de gătit, sare și piper
  • 2 foi de plăcintă
  • 3 linguri de smântână
  • 2 gălbenușuri de ou pentru uns

 

Mod de preparare:

  1. Începe prin a curăța și toca mărunt ceapa. Călește ceapa în puțin ulei până devine transparentă.
  2. Adaugă ciupercile curățate și tocate și continuă să călești timp de aproximativ 2 minute.
  3. Incorporă carnea tocată, mărarul tocat fin, sarea, piperul și 100 ml apă. Amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute până când carnea își schimbă culoarea.
  4. Adaugă cașcavalul ras în compoziție, amestecă și scoate de pe foc. Lasă amestecul să se răcească puțin.
  5. Bate ouăle și adaugă-le peste compoziția răcită, amestecând bine până când se omogenizează.
  6. Întinde o foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțeapă-o cu o furculiță.
  7. Adaugă umplutura de carne peste foaia de plăcintă și acoperă cu cealaltă foaie de plăcintă. Înțeapă foaia superioară cu o furculiță.
  8. Amestecă smântâna cu gălbenușurile și întinde-le uniform peste plăcintă.
  9. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și coace plăcinta timp de 35-40 de minute sau până când devine aurie și crocantă.
  10. După ce este gata, lasă plăcinta să se răcească în tavă, apoi poți tăia și servi.

Această plăcintă abundentă va încânta cu siguranță întreaga familie!

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Poftă bună!

 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Sursa