Placinta este ca o prajitura, dar este usor si simplu de preparat. Plăcintă de casă cu cireșe pentru ceai. Aluat delicios de biscuiți și multă umplutură.
Ingrediente:
Umplutură:
1 kg cireșe (cu sâmbure) sau visine, prospete sau se poate face si cu congelate
100 g zahăr (dacă vișinele ar putea avea nevoie de mai mult zahăr, încercați umplutura după gust)
Aluat:
6 ouă
Praf de sare
Zahăr 150 g
50 ml. ulei vegetal
100 g smântână
200 g făină + 1,5 linguriță
praf de copt (11 g)
Mod de preparare:
Se spala ciresele, se scot samburii si se toaca cu un blender. Nu măcinați în piure. Greutatea boabelor fără semințe este de aproximativ 900 g – 1 kg.
Puneți un recipient convenabil pe foc și fierbeți cireșele la foc mediu, nu uitați să amestecați.
Acest lucru va dura 15-20 de minute.
Aproape tot lichidul s-a evaporat, se adaugă zahăr, se amestecă, se lasă să fiarbă și se ia de pe foc. Reglați cantitatea de zahăr după gust. Depinde cât de acre sunt fructele tale.
Transferați umplutura de cireșe într-un bol.
Lăsați-l să se răcească și pregătiți aluatul pentru blat.
Pentru aceasta reteta, separ albusurile de galbenusuri.
Se adauga un praf de sare in amestecul cu albusurile si se bate pana devine spuma.
Adăugați jumătate din zahărul total peste galbenusuri.
Adăugați zahărul rămas în gălbenușuri și bateți până se îngroașă.
Adăugați ulei.
Se adauga smantana si se amesteca din nou bine.
Scoatem mixerul; nu veți mai avea nevoie de el.
Turnați cu grijă amestecul de gălbenușuri în amestecul de albusuri. Se amestecă pana se omogenizeaza.
Cerne faina cu praful de copt in etape si framanta aluatul pana ajunge la o consistenta medie.
Mărimea foii de copt este de 41/39 cm si o acopăr cu hârtie de copt.
Turnam aluatul.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.
Deasupra acopăr baza finită cu hârtie de copt și o răsturn din tava .
Scot hârtia pe care a fost copt blatul si il impartim în 3 părți egale.
Adaug peste fiecare parte de blat rezultata umplutura pe care am preparat-o mai sus, din visine sau cirese. Daca avem in casa un gem de visine sau de cirese, il putem folosi pe acela.
Placinta este gata pentru a fi servita in cateva ore.
Se dovedește foarte gustos, dacă vă place să coaceți si cu alte umpluturi dulci acrisoare, dar nu uitați să încercați aceasta reteta.