Checuri

Plăcintă cu dulceată si cu o crustă crocantă si delicioasă

 

 

Plăcintă cu dulceată si cu o crustă crocantă si delicioasă

 

Ingrediente:

  • Ouă 4 buc
  • Zahăr 270 g
  • Ulei vegetal 150 g
  • Chefir 300 g
  • Făină 500 g
  • Praf de copt 10 g
  • Vanilie 2 g
  • Sare 2 g
  • Dulceata 150 g(am folosit dulceata de capsuni)
  • Unt 15 g
  • Făină pentru aluatul fărăamicios  de deasupra 25 g
  • Zahăr 25 g

 

Mod de preparare:

Într-un vas adânc, combinați ouăle, zahărul granulat, sarea și vanilia. Bateți ingredientele cu un mixer până obțineți o masă omogenă. Turnați uleiul în amestecul rezultat. Se amestecă din nou ingredientele până la o consistență uniformă.

Adăugați chefir cald în aluat, amestecați bine.

Într-un castron separat, amestecați făina de grâu cernută, praful de copt și sarea. Se amestecă ingredientele uscate până la omogenizare.

In 2 pasi se introduce in aluat amestecul de ingrediente uscate, amestecand de fiecare data masa pana la omogenizare. Ca rezultat, ar trebui să obțineți un aluat gros omogen, care curge din spatulă într-un flux larg.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Distribuiți treptat jumătate din aluat finit pe fundul formei. Puneți gem sau dulceată deasupra.

Întindeți uniform aluatul rămas peste gem.

Pentru stratul de deasupra, amestecați untul rece, zahărul și făina de grâu. Se amestecă cu mainele ingredientele pana se obtine un aluat cu aspect fin faramitat.

Puneți-l deasupra plăcintei, oferindu-i o crustă crocantă delicioasă.

Dam prajitura la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Verificați gradul de coacere cu o frigăruie de lemn. Daca din placinta iese uscata, fara urme de aluat, aluatul este gata.

Scoateți cu grijă totul din formă, răciți la temperatura camerei pe un grătar. Tăiați prăjitura finită cu dulceață, în porții și serviți cu ceai sau cafea.

 

Poftă bună!

Sursă