Ingrediente:
– 22 linguri de apa calduta
– 18 linguri de ulei
– 25g drojdie proaspata
– 1 lingurita de sare
– 1 lingura de zahar
– jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
– faina cat cuprinde – aprox 500g
Pentru umplutura:
– 3 conserve de ton maruntit/bucati
– 3 cepe portivite
– 3 rosii
– 2-3 ardei
– 2 catei de usturoi
– sare, piper
Mod de preparare:
Pregatim mai intai aluatul, pe care trebuie sa-l lasam la crescut aprox. 30 minute. Punem intr-un vas cateva linguri de faina, apa calduta, uleiul, drojdia dizolvata cu sare, zaharul, boiaua dulce si incepem sa framantam, treptat mai daugam faina pana obtinem un aluat omogen si elastic, pe care dupa cum am mentionat il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp ne ocupam de compozitia cu ton : tocam marunt cele 3 cepe, pe care le punam la calit usor in putin ulei, adaugam apoi usturoiul si ardeii tocati marunt. Dupa ce s-au inmuiat binisor, adaugam si rosiile decojite, la fel maruntite. Mai lasam pe foc 5 minute apoi adaugam conservele de ton cu tot cu sucul lor, condimentam bine, lasam 2-3 minute si oprim.Toata compozitia o punem la scurs pentru 10-15minute.
Pregatim tava de copt (eu am folosit tava mare de la aragaz), impartim aluatul in doua si intindem prima foaie, punem compozitia scursa de surprusul de lichid , intindem uniform, pregatim si a doua foaie, intepam toata suprafata cu furculita pentru a nu se crea goluri intre aluat si umplutura la coacere si a fi mai compacta placinta la taiere, si dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru aproximativ 30 de minute, la o temperatura potrivita.
Este o placinta usor de facut, gustoasa, potrivita si pentru micul dejun, gustare intre mese sau ca aperitiv.
Pofta buna!
Sursa: www.googleit.ro