Placinta de dovleac cu aluat fraged este delicioasa! Este un desert de sezon si te cucereste de la prima bucata.
Ingrediente:
6 linguri zahar
2 oua
14 linguri ulei
24-25 linguri faina
1 ceasca lapte
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt
sare
Pentru umplutura:
1 dovleac
3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Bati ouale, adaugi zaharul si bati pana devine spuma. Adaugi treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si un praf de sare.
Framanti bine si lasi aluatul deoparte. Cureti dovleacul, il dai pe razatoare, amesteci compozitia cu zaharul, scortisoara si coaja de lamaie si calesti totul. imparti coca in doua si intinzi doua foi.
Pui o foaie in tava unsa cu ulei sau unt, asezi umplutura si acoperi cu a doua foaie. intepi foaia cu furculita si dai la cuptor. Cand s-a copt, scoti placinta si o lasi la racit, o pudrezi cu zahar vanilat si o tai in patrate.
Pofta buna!