Placinte si Rulade

Placinta delicioasa cu praz

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 1 pachet de foi de placinta
  • ½ kg de praz
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 5 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Prazul se curata, se spala foarte bine cu apa rece si se taie rondele subtiri (fideluta). Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste prazul cu un stop de apa si sare. Cand prazul este gata se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa la racit.

Se ia o foaie de placinta de casa, se presara deasupra compozitia de praz. Daca foile de placinta sunt de cumparat atunci se pun 3-4 foi de placinta stropite cu putin ulei unele peste altele, dupa care se presara compozitia de praz. Se ruleaza foaia de placinta de la un capat pana la jumatate si se continua la fel din celalalt capat, obtinandu-se astfel un sul dublu de placinta. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi de placinta de casa.
Se unge o tava de cuptor cu ulei si se asaza in ea. sulurile de placinta de praz pana cand se umple toata tava de placinta. Se stropeste cu putin ulei pe deasupra si se introduce tava cu placinta in cuptorul incins si se coace timp de 30-40 de minute. Dupa ce placinta de praz este gata, se scurge de surplusul de ulei, se acopera cu un prosop si se lasa 10 minute acoperita sa se abureasca inainte de a o taia in bucati. Placinta cu praz se serveste atat calda cat si rece fiind deosebit de gustoasa. Placinta cu praz este o reteta de post cu foi de placinta de post preparate in casa, este un prileji de bucurie pentru perioadele in care tinem post.

 

Pofta buna ! 

 

Sursa: Preparatedevis