Placinte si Rulade

Plăcintă delicioasă in trei straturi, cu mere, stafide și gem de caise. Indulcește-ți ziua cu asa bunătate!

 

 

Plăcintă delicioasă cu mere, stafide și gem de caise. Indulcește-ți ziua cu asa bunătate!

 

Această plăcintă  apetisantă cu mere, cu  stafide și dulceață de caise este combinația perfectă de aluat fraged, stafide dulci, mere suculente și dulceață aromată de caise.

Se prepară ușor și rezultatul va încânta nu doar papilele tale gustative, ci și pe toți cei care îl gustă.

Faceți acestă plăcintă  eliciosă  și îndulcește-ți ziua!

 

Ingrediente: 

Aluat:

  • 1 ou
  • 80 g zahăr
  • un praf de sare
  • 60 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 250 ml lapte caldut
  • 8-10 g drojdie proaspata
  • 500 g făină universală

Umplere:

  • 2 mere
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g stafide aurii
  • 50 g stafide maro
  • gem de caise sau marmeladă – după gust

Alte:

  • 1 galbenus de ou – pentru uns

 

Mod de preparare: 

1. Aluat: Bateți ouăle într-un castron adânc, adăugați zahărul, un praf de sare și uleiul rafinat de floarea soarelui – amestecați cu telul până se omogenizează.

Apoi, turnați laptele cald și drojdia proaspătă mărunțită într-un castron – amestecați.

Apoi turnați treptat făina universală cernută în bol în 1-2 etape. Se amestecă mai întâi cu o lingură, apoi se frământă cu mâinile.

Din momentul in care devine omogen, trebuie sa framantati 5 minute. Ar trebui să fie neted și să nu fie lipicios, dar să rămână moale.

Apoi modelați aluatul într-o bilă și puneți-o într-un bol adânc, uns cu ulei. Acoperiți apoi vasul cu folie și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de 30 de minute.

Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
2. Umplutura: Curățați merele, scoateți miezul și tăiați-le în felii subțiri. Puneți-le într-un bol adânc, stropiți cu suc de lămâie și stropiți cu o linguriță de zahăr.

Se spală stafidele și se acopera cu apă fierbinte, apoi se lasă la macerat 10 minute, apoi se scot din apă și se usucă cu prosoape de hârtie.

Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
 Întindeți aluatul crescut într-o foaie dreptunghiulară de 3-4 mm grosime și modelați în 3 fâșii longitudinale, întindeți pe ele gem de caise sau marmeladă, apoi întindeți pe fâșiile de gem tartinat stafide aurii, stafide maro și felii de mere.
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
 Îndoiți una dintre marginile lungi ale aluatului peste prima fâșie de umplutură și sigilați bine.
Apoi pliați din nou pentru a acoperi a doua fâșie de umplutură. Prima bandă de umplutură se află apoi pe a doua bandă.
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
 Îndoiți a doua margine lungă a aluatului peste a treia fâșie de umplutură și sigilați. La final, pliați din nou benzile astfel încât 3 benzi să se suprapună pentru a crea o rolă.
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
 Tăiați rulada în bucăți egale și puneți-le pe o tavă rotundă, unsă cu ulei, cu partea tăiată în sus, în formă de floare.
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
 Acoperiți vasul cu folie și lăsați să se odihnească 10 minute, apoi ungeți cu gălbenușul de ou bătut folosind o perie de silicon.
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
 Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute la 180°C până se rumenesc. După copt, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.
Plăcintă suculentă cu mere crescută cu drojdie, cu stafide și gem de caise
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute la 180°C până se rumenesc. După copt, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

Pofta buna!

 

Sursa