Ingrediente:
-
unt – 160 de grame;
-
2 oua de gaina;
-
100 de grame de zahăr;
-
făină de grâu – 2 căni;
-
2 linguri smantana;
-
1,5 lingurite praf de copt.;
-
2 linguri amidon.;
-
O jumătate de kilogram de cireșe (proaspete sau congelate);
-
zahăr pudră pentru stropire.
Mod de preparare:
Se spala ciresele, se scot samburii, se scurg de zeama si se stropesc cu amidon.
Se toarna faina simpla intr-un bol, se presara praf de copt, sare si zahar.
Apoi amestecati usor si adaugati unt inmuiat.
Amestecati usor, bateti ouale in bol si formati un aluat neted, nelipicios.
Apoi taiati 1/3 din aluat si infasurati ambele bucati in folie alimentara sau intr-o punga.
Pune o portie mai mica la congelator si restul la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Intre timp, se spala ciresele si se scot samburii.
Scoateti cea mai mare parte din aluat din frigider si intindeti-l cu degetele pe intregul fund al tavii cu diametrul de 24 cm, inclusiv pe margini.
Apoi turnati in tava ciresele fara samburi.
Presarati ciresele uniform cu zahar si amidon.
Apoi scoateti restul de aluat din congelator, dati-l pe razatoarea grosiera si presarati pesmetul rezultat pe prajitura.
Transferati placinta cu cirese la cuptorul preincalzit la 180°C si coaceti-o timp de 30-40 de minute.
Când blatul este rumenit, plăcinta trebuie să fie gata. Placinta finita poate fi decorata cu cirese si presarata cu zahar pudra.
Poftă bună!