Plăcintă gustoasă cu brânză de vaci și cașcaval – O rețetă simplă, dar foarte apreciată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
pentru aluat:
250 ml apă
200 g unt
1 ou
sare
1 linguriță zahăr
800 g făină
pentru umplutură:
200 g brânză de vaci
300 g cașcaval
1 ou
50 g unt
verdeață
Mod de preparare:
1. Pentru început, topim untul pe baie de aburi.
2. Într-un bol, turnăm apa. Adăugăm untul pregătit anterior, sarea, zahărul și făina. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Treptat, adăugăm făina și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
4. Pentru umplutură, amestecăm cașcavalul dat prin răzătoare cu brânza de vaci. Adăugăm verdeața, oul, sarea și piperul. Amestecăm foarte bine.
5. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire, pe care o așezăm într-o tavă de copt tapetată cu unt. Pe deasupra, adăugăm uniform umplutura pregătită anterior. La final, acoperim cu a 2-a foaie, obținută din aluatul rămas. Coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 25 de minute.
Poftă bună!