Aperitive si Gustari

Placinta gustoasa de cartofi cu cascaval

 

 

 

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • sare si piper
  • fulgi de usturoi
  • felii de cascaval

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ii punem intr-un bol si adaugam ouale, faina si condimente dupa gust.

Eu n-am vrut sa pun mai multa faina, astfel ca aluatul a iesit usor moale si lipicios.

Punem o lingura de ulei in tigaie (eu am folosit o tigaie mica de cca 20 cm diametru) si lasam sa se infierbante.

Punem jumate din compozitia de cartofi in tigaie si o intindem uniform cu lingura. Punem apoi felii de cascaval pe toata suprafata foii si acoperim cu cealalta jumatate din compozitia de cartofi.

Apasam usor pe margini sa le lipeasca foile.

Dam focul la mic, acoperim tigaia cu un capac si coacem pana placinta incepe sa se rumeneasca frumos. Verificati cu ajutorul unei spatule.

Inclinati usor tigaia si lasati sa cada placinta pe o farfurie mare si intinsa. Asezati tigaia deasupra placintei si cu o miscare ferma o rasturnati inapoi in tigaie. Coaceti pana placinta se rumeneste si pe cealalta parte.

Rasturnati pe un platou si portionati.

 

Pofta buna! 

 

Sursa: Krespy