Ingrediente:
un pachet foi de placinta
750 g branza de vaci
250 ml smantana
3 oua
1 galbenus
un pumn stafide
coaja rasa de la o lamaie
esenta de vanilie
2 linguri rase cu gris
un varf de cutit cu sare.
unt
zahar dupa gustul fiecaruia
3 pliculete zahar vanilat
zahar pudra
Mod de preparare:
Am folosit foi de placinta proaspete.
Trecem la „confectionarea” umpluturii:daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale ,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,stafidele,sarea,zaharul vanilat si grisul.Adaugam si zaharul ………..acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.
Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam
Mi-au rezultat trei rulouri pe care le-am asezat invartite intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus de ou.
Pofta buna!
Sursa :mmihalache