Mâncărurile de dovleac sunt printre cele mai sănătoase. Cu toate acestea, nu tuturor le plac preparatele cu dovleac. În același timp, puteți face produse de copt cu dovleac gustoase și aromate.
De ce nu ar trebui să renunți la dovleac în dieta ta? Faptul este că această legumă este capabilă să facă față deficienței de vitamine mai repede decât orice alte legume. Conține o gamă largă de vitamine diferite A, B și C. Din acest motiv, merită să găsești preparatul tău preferat din dovleac.
Ca această plăcintă copioasă cu dovleac.
Ingrediente:
pentru aluat:
- făină – 400 g;
- sare – 1 linguriță;
- apă – 200 g.
pentru umplutura:
- dovleac – 300 g;
- ceapa – buc.;
- ulei vegetal – 3 linguri;
- sare – ½ linguriță;
- piper negru măcinat – ⅓ linguriță;
- boia de ardei – ½ linguriță;
- unt – 100 g.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sarea, se adaugă apă și se frământă pănă devine aluatul elastic și nelipicios. Lăsați aluatul sub un prosop într-un loc cald timp de 15 minute.
Tăiați ceapa în cuburi mici și prăjiți-o într-o tigaie cu ulei vegetal până se rumenește. Curățăm de coaja si interiorul dovleacului.
Dovleacul se rade pe tăietoarele mici ale unei răzătoare și se pune amestecul în tigaia cu ceapa. Se prăjește dovleacul până se înmoaie cu ceapă, sare, se presară cu piper negru măcinat și boia de ardei.
Se pune amestecul pe o farfurie si se lasa la racit. Împărțiți aluatul în două părți, rulați fiecare parte într-un strat subțire oval.
Așezați jumătate din umplutură pe un strat oval și întindeți-o pe suprafață.
Sigilați umplutura în interiorul aluatului și puneți plăcinta în tavă.
Facem o procedură similară cu al doilea strat și cu umplutura rămasă.
Prăjiți plăcinta într-o tigaie uscată pe ambele părți până se rumenește.
Odată ce plăcintele sunt gata, ungeți-le cu unt. Puteți face plăcinte simple cu dovleac într-un timp scurt.
Pofta buna!