Panificatie

Poți coace în fiecare zi și să nu te sături de ele. Cele mai delicioase și rapide prăjituri

 

 

Poți coace în fiecare zi și să nu te sături de ele. Cele mai delicioase și rapide prăjituri

 

Să facem prăjituri rapide moderne din ingrediente simple.

Ingrediente:

  • smântână – 120 g;
  • ou – 1 buc.;
  • unt – 100 g;
  • făină – 280 g;
  • sare – un praf;
  • praf de copt – 1 linguriță.

 pentru umplutura:

  • nuci – 120 g;
  • zahăr – 80 g.

 

 Mod de preparare:

Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Într-un castron separat, amestecați făina cu praful de copt și sarea, adăugați untul.

Se macină untul și făina până se formează firimituri fine cremoase.

Se toarnă amestecul de smântână și ouă în firimiturile cremoase, se frământă aluatul elastic și moale. Acoperiți aluatul cu un capac și lăsați-l la cald timp de 15-20 de minute.

Pentru a pregăti umplutura, măcinați nucile în firimituri fine. Se amestecă zahărul cu nucile.

Întindeți aluatul într-un strat dreptunghiular. Se toarna umplutura pe strat, fara a ajunge la marginea lata de 3 cm. Se distribuie umplutura pe suprafata intr-un strat uniform.

Rulați stratul într-o rolă, apăsați ușor, făcându-l mai plat.

Se unge rulada cu galbenus si se imparte in portii.

Folosind o furculiță sau un cuțit ondulat, creați un model pe suprafața prăjiturii. Transferati pe o tava tapetata cu  foaie de copt si coaceti la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Acest lucru face o prăjitură deliciosă cu nuci dulci.

Îți vor plăcea mai mult decât prăjiturile cumpărate din magazin.

 

Pofta buna!

 

Sursa