Dacă vă place ardeiul gras prăjit, atunci această rețetă este ceea de ce aveți nevoie! Ardeiul gras prăjit și gătit astfel este o gustare apetisantă, picantă și aromată perfectă pentru orice masă sau picnic! Se prepară rapid și este foarte gustos, reușește chiar și un bucătar începător!
Ingrediente:
1 kg | Ardei gras |
200 ml | Ulei rafinat |
3 bucăți | Căței usturoi |
2 lingurițe | Zahăr |
1 lingură | Oțet |
10 g | Mărar |
10 g | Frunze de țelină |
1/2 linguriță | Sare |
Mod de preparare:
- Spălați ardeii și îi uscați bine cu un prosop – astfel nu vor sări stropi de ulei în timpul prăjirii. Turnați ulei în tigaia încinsă, așezați ardeii întregi și gătiți-i timp de 20 de minute. Periodic, întoarceți fiecare ardei, ca să se prăjească pe toate părțile, până se rumenesc.
- Ardeiul gata trebuie să fie moale, plat și rumenit. Îi scoateți pe o farfurie și îndepărtați coaja, precum și cotorul cu semințe. Zeama rămasă de la ardei va fi baza sosului. Într-un bol turnați zeama de la ardei, adăugați usturoiul dat prin presă, oțetul, sarea, zahărul, mărarul și țelina tocate mărunt și amestecați totul bine.
- Pe un platou aranjați ardeii curățați și turnați dressing-ul obținut peste ei. La dorință puteți decora cu felii de roșii. Puteți servi ardeii fierbinți sau să-i dați la frigider, să se marineze.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros