Desert

Prăjitura Banoffee. Rețetă delicioasă, ușoară, fără coacere

 

 

Prăjitura Banoffee. Rețetă delicioasă, ușoară, fără coacere

 

Prajitura Banoffee contine banane, biscuiti si lapte condensat. Este atat de buna incat iti vine sa te lingi pe degete. Merge de minune cu o ceasca de cafea sau un pahar de lapte. Incearca si tu aceasta reteta rapida, fara coacere!

 

Ingrediente:

  • 60-70 biscuiti cu unt,
  • o cutie lapte condensat caramelizat
  • 4-5 banane medii,
  • 500 ml lapte,
  • o lingura si jumatate gelatina
  • 3 galbenusuri,
  • 1 ou intreg,
  • 140 gr zahar,
  • o lingura zahar pudra
  • 3 linguri faina de grau,
  • o lingura si jumatate faina de cartofi
  • 300 gr unt la temperatura camerei,
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 1 plic zahar vanilat.

 

Mod de preparare:

Intr-un bol vom bate galbenusurile cu oul si zaharul pana se albesc, folosind un mixer. Se adauga apoi 125 ml lapte, si cele doua tipuri de faina. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.

Laptele ramas se pune intr-o cratita la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Cand incepe sa dea in clocot, se adauga amestecul de ou si se amesteca repede pana incepe sa se ingroase, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se bate untul cu mixerul pana devine pufos si se adauga budinca rece, lingura cu lingura. Impartim crema in 3 parti egale. Intr-o tava patrata (24 cm) tapetata cu hartie de copt intindem un strat de biscuiti, peste care punem o parte din crema. Taiem bananele fasii si le punem peste stratul de crema.

Punem din nou crema peste banane, cat sa le acoperim, apoi adaugam un alt strat de biscuiti. Turnam laptele condensat (mai lasam putin pentru servire) peste biscuiti si nivelam bine. Acoperim cu un nou strat de biscuiti si intindem crema ramasa. Punem inca strat de biscuiti.

Se toarna gelatina intr-un pahar, se adauga cateva linguri de apa si se lasa deoparte pana se umfla, dupa care se pune in cuptorul cu microunde pentru 20-25 secunde pentru a se dizolva.

Se bate smantana pentru frisca cu mixerul pana se intareste si se adauga zaharul pudra. Se adauga o lingura de frisca in gelatina usor rece si se toarna apoi in bolul cu frisca. Frisca se pune apoi intr-un pos si se decoreaza partea superioara a prajiturii.

Prajitura Banoffee se pune la frigider pentru cateva, insa este de preferat a o lasi la rece peste noapte. Se decoreaza cu putin lapte condensat inainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 Sursa

Sursă