Ingrediente:
pentru blat:
4 oua
300 gr zahar
300 ml ulei
300 ml lapte
1 lingurita bicarbonat sodiu
faina cat cuprinde (cca 1 kg)
pentru crema:
400 gr zahar
12 linguri faina
1,5 l lapte
250 gr margarina
pentru glazura:
200 gr ciocolata amaruie
200 ml lapte
2 linguri ulei
pentru decor:
nuca cocos
nuca macinata
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Adaugam laptele si il incorporam/
Adaugam faina si bicarbonatul si framantam pana obtinem un aluat ferm.
Impartim aluatul in 8.
Pe masa unsa cu putin ulei intindem pe rand foile de aluat. Ungem dosul unei tavi cu putin ulei, sau puteti pune hartie de copt. Mutam foaia pe tava ruland-o pe sucitor fiindca altel, fiind foarte subtire, s-ar putea rupe.
Coacem la 150 grade cam zece minute.
Foile sunt gata:
Caramelizam zaharul cu mare atentie sa nu il ardem fiindca devine amar.
Imediat ce zaharul a fost caramelizat adaugam cele 12linguri de faina si amestecam pana este incorporata in caramel.
Dupa ce faina a fost dizolvata adaugam laptele si lasam la fiert pana ce crema se ingroasa usor.
Peste crema adaugam Rama Maestro si amestecam pana se topeste. Dam crema la rece.
Asamblam prajitura punand pe fiecare foaie cate un strat de crema si terminand cu un strat de crema deasupra.
Dam prajitura la frigider cateva ore sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema ( e de preferat sa o lasati peste noapte la frigider.
Dupa ce s-au inmuiat foile taiem cu un cutit marginile. Taiem prajitura in doua pe lungime.
Fiecare din cele doua bucati le vom taia pe diagonala.
Triunghiurile obtinute le vom lipi doua cate doua.
Topim ciocolata impreuna cu laptele si uleiul la bain marie. Glazuram prajitura.
Pofta buna !
Sursa :Caietul cu retete