Ingrediente:
100 g biscuiţi dietetici cu cacao
100 g biscuiţi dietetici simpli
2 banane potrivite
Pentru cremă:
1 litru lapte degresat
2 pliculete budincă de vanilie sau de migdale
2 linguri fructoză sau 2 pastile îndulcitor
esenţă de vanilie
50 ml lapte rece degresat
Mod de preparare:
1. Pentru cremă, se amestecă praful de budincă din plicuri cu 12 linguri de lapte, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă fructoza sau îndulcitorul şi câteva picături de esenţă de vanilie. Restul de lapte se fierbe, se ia de pe foc şi se adaugă amestecul pregătit anterior. Se pune din nou pe aragaz, la foc mic, amestecând uşor, până se leagă budinca.
2. Prăjitura se montează după cum urmează. Se va folosi o formă de chec, ţinută pe cant, aşa încât să obţinem la final forma triunghiulară a prăjiturii. Se pune pe fiecare muchie a formei câte un strat de biscuiţi simpli. Se întinde cu lingura un strat subţire de budincă, apoi se pune un strat de biscuiţi cu cacao. Se adaugă un nou strat de cremă, apoi bananele întregi, decojite, una în continuarea celeilalte. Urmează un nou strat de cremă, se nivelează şi se formează baza prăjiturii dintr-un nou strat de biscuiţi. Se presează uşor şi se dă la rece, măcar 2 ore.
Pofta buna!