Prăjitura “Cartof” este una dintre cele mai simple prăjituri care se prepară fără coacere, este delicioasă, ușor de realizat și foarte accesibilă. Se prepară din biscuiți mărunțiți, pesmeți, resturi de blat sau cozonaci. Rețeta aceasta este una rusească, la ei se numește “Kartoshka” și este foarte populară și îndrăgită de copii.
Prăjitura “Cartof” se prepară foarte simplu, rețeta de astăzi se prepară din firimituri de biscuiți, cacao, cremă fiartă și la dorință puteți folosi nuci măcinate, fructe confiate sau fulgi de migdale sau cocos pentru decor.
Ingrediente:
-300 g de firimituri de biscuiți
-2 linguri de cacao + cacao pentru presărare
-50 g de nuci (la dorință)
-200 ml de lapte
-100 g de unt
-2 linguri de zahăr
-2 lingurițe de făină
-1 ou
-vanilie
Mod de preparare:
1. Mărunțiți nucile sau dați-le prin mașina de tocat carne. Amestecați-le cu firimiturile de biscuiți.
2. Adăugați cacao.
3. Preparați crema fiartă: puneți într-o cratiță zahărul, făina și vanilia, turnați deasupra o cantitate mică de lapte (amestecați bine cu un tel, ca să nu rămână cocoloașe).
4. Spargeți oul și amestecați compoziția. Turnați laptele rămas într-o cratiță și încălziți-l.
5. Turnați într-un flux subțire amestecul de lapte și ou în laptele fierbinte și amestecați continuu la foc mic!
6. Crema se va îngroșa rapid! Adăugați untul și amestecați până se va topi complet. Luați crema de pe foc.
7. Presărați treptat firimiturile de biscuiți și nuci în crema fierbinte și amestecați.
8. Formați prăjiturile dându-le forma unui cartof.
9. Dați prăjiturile formate prin cacao (sau prin băutura Nesquik). La dorință, decorați prăjiturile.
Poftă bună!