Ingrediente:
pentru aluat :
• 400 g faina
• 250 g unt/margarina
• 150 g zahar
• 1 galbenus
• 1 pachetel praf de copt
• 2 linguri cacao
pentru crema :
• 750 g branza dulce(sa nu fie apoasa)
• 3 oua + un albus(cel ramas de la aluat)
• esenta de vanilie
• 250 g zahar (cine vrea mai dulce poate sa puna mai mult zahar)
• stafide
Mod de preparare:
Prima data preparam aluatul. Cernem faina, praful de copt si cacaua si le amestecam cu margarina, zaharul si galbenusul pana obtinem un aluat maleabil pe care-l vom impartii in doua bile.
Punem 8-10 minute aluatul la congelator, timp in care ne ocupam de branza: amestecam branza cu ouale si zaharul pana obtine o crema. Adaugam apoi esenta de vanilie si stafidele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem primul stat de aluat dat pe razatoarea mare (aluatul nu trebuie sa fie apasat in tava, trebuie doar sa acopere uniform fundul tavii).
Intindem apoi crema de branza ( sa fie intinsa uniform) si punem si al doilea strat de aluat dat pe razatoare.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 35-40 de minute.
Este delicioasa si pur si simplu se topeste in gura.
Pofta buna !
Sursa: scn Cuisine