Desert

Prăjitură cremoasă și foarte delicioasă, o prajitura de lux

 

 

Prăjitură cremoasă și foarte delicioasă, o prajitura de lux

 

Azi vă prezentă o rețetă de desert, blatul căruia este făcut din cacao și miere și este umplută cu cremă de vanilie.

Acest desert este senzațional de cremoasă, care poate fi o alegere perfectă pentru orice ocazie, pentru că se pregătește ușor și este formidabil de gustos!

Ingrediente:

Ingrediente pentru foi:

– 1 ou

– 2 linguri lapte

– 150 g zahăr

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 3 linguri miere

– 50 g unt

– 2 linguri cacao

– 400 g făină

Ingrediente pentru cremă:

– 500 ml lapte

– 3 gălbenușuri

– 3 linguri cu vârf făină

– 1 lingură amidon

– 1 plic zahăr vanilat

– 150 g zahăr

– 150 g unt

Ingrediente pentru glazură:

– 100 g ciocolată

– 1 – 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pregătim crema: punem într-un vas ingredientele pentru cremă, înafară de unt. Amestecăm până devine netedă, apoi fierbem crema la foc mic, amestecând continuu. Când se îngroașă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.

Pregătim foile: într-un vas mai mare punem ingredientele pentru foi, în afară de făină și cacaoua, apoi amestecând continuu, fierbem 10 – 15 minute.

Luăm de pe foc și adăugăm cacaoua și făina cernută, după care amestecăm bine totul. În primă fază aluatul va fi foarte moale, dar lăsându-l 20 – 30 de minute să se răcească, se va întări.

Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl împărțim în 5 părți egale. Din fiecare parte vom întinde câte o foaie de dimensiunea 20 x 25 cm.

Coacem fiecare foaie separat pe spatele unei tăvi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 5 minute.

Nu lăsați foile mai mult la cuptor, pentru că se ard foarte repede. Timpul de coacere depinde și de cuptorul folosit.

Frecăm untul într-un castron, apoi îl adăugăm la crema fiartă.

Pregătim glazura: rupem ciocolata în bucăți mici și o topim la abur, apoi adăugăm uleiul și amestecăm bine.

Ungem foile cu crema fiartă, iar pe deasupra ungem glazura de ciocolată.

Punem prăjitura la frigider pentru o noapte, iar a doua zi o putem servi.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Colectionarul