Ingrediente :
- 45 biscuiti petite burre
- 750 ml lapte
- 5 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 2 linguri faina
- 150 g unt la temperature camerei
- sucul de la doua lamai
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
- punem laptele intr-o craticioara adanca
- adaugam zaharul si amestecam cu telul (ca sa se topeasca putin)
- incorporam amidonul
- incorporam faina, amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase
- punem la fiert, in bain-marie sau pe flacara foarte mica, amestecand continuu
- fierbem pana ce compozitia se ingroasa bine
- lasam crema sa se racoreasca (pentru a nu se forma crusta la suprafata, acoperim crema cu folie alimentara – vreau sa spun ca punem folia direct pe crema)
- cand crema este usor calduta incorporam, treptat, untul, sucul si coaja de lamaie
- asezam in tapa un strat de biscuiti, peste care punem un strat de crema, apoi unul de biscuiti, apoi unul de crema si la final, inca un strat de biscuiti
- acoperim tava cu un prosop curat si dam la frigider pentru o noapte
- in ziua urmatoare, taiem prajitura, pudram cu zahar si ….
Pofta buna !
Sursa : florideportocal