Vă prezentăm o rețetă de budincă delicioasă cu brânză de vaci și afine. Deoarece acesta este un desert dietetic, vom evita folosirea brânzei da casă. Obțineți o budincă deosebit de fină, aerată, aromată și savuroasă, ce poate fi servită chiar și seara. Este un desert perfect pentru copii, deoarece este dulce și sănătos.
Ingrediente:
400 g brânză de vaci cremoasă
190 g de iaurt degresat
5 linguri de zahăr
3 linguri de griș
3 linguri de făină
1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)
2 ouă
zahăr pudră
jum. de linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul, folosind un robot de bucătărie.
Adăugați brânza și iaurtul. Amestecați până obțineți o masă omogenă.
Treptat, adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați cu o lingură.
Adăugați afinele și iarăși amestecați.
Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă). Turnați în aceasta aluatul. Dacă folosiți o formă de silicon, ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțin griș.
Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.
Scoateți forma din cuptor. Acoperiți-o cu o farfurie și răsturnați-o. Îndepărtați hârtia de copt.
Decorați cu afine sau zahăr pudră.
Notă: Dacă doriți un desert mai dietetic, puteți să nu adăugați zahăr. Chiar dacă veți folosi zahărul, valoarea energetică pentru 100 g de produs nu va depăși 130 kcal.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei