Timp de pregătire: 30 minute
Ingrediente:
Pentru blat:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 1 cutie iaurt natural
- 1 vârf de cuțit bicarbonat
Pentru umplutură:
- 500 g brânză
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 albușuri bătute spumă
- 2 gălbenușuri
- coaja rasă de la o lămâie
Pentru glazură:
- 50g zahăr pudră
- jumătate de linguriță de ulei
- zeama de la o lămâie
- un pic de sirop, pe post de colorant
Împărțim aluatul de blat în două, întindem și așezăm primul blat într-o tavă mai mică, apoi întindem și umplutura și așezăm al doilea blat peste umplutură. Coacem la temperatura de 180 grade Celsius, până capătă o culoare frumoasă…
După ce s-a copt, turnăm și întindem uniform glazura.
Pentru glazură: amestecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie, uleiul și siropul.
Este o rețetă simplă, dar foarte gustoasă!
Poftă bună!