Torturi

Tort cu caise si ciocolata, delicios, aromat, minunat pentru sarbatori fericite in casa

 

 

Prajitura cu caise si ciocolata- Este atat de aromata incat nu te poti opri din mancat

Ingrediente:

Aluat:

oua – 5 buc.

zahar – 150 g

sare – 1 praf

faina – 120 g

pudra de cacao – 30 g

praf de copt – ½ lingurita

Crema:

caise – 600 g (proaspete sau din compot bine scurse)

zahar – 100 g

amidon de porumb – 25 g

apa – 2 linguri

unt – 100 g

crema de branza – 600 g

zahar – 100 g

Glazura:

ciocolata – 200 g

unt – 100 g

 

Mod de preparare:

1. Batem ouale intr-un castron, presaram zaharul, adaugam un praf de sare – batem si apoi adaugam faina cernuta amestecata cu cacao si praful de copt, apoi amestecam bine.

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

 

2. Pregătiți o tavă de copt de 28 x 18 cm tapetată cu foaie de copt deasupra și turnați aluatul în ea.

3. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la 180 °C.

4.  Spalați  caise și tăiați-le în jumătate, scoateti samburii apoi transferați-le într-un castron si faceți-le piure.

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

 

5. După ce le-am amestecat, turnați-le într-o tigaie, presărați zahăr – fierbeți la foc mic și apoi adăugați amidonul de porumb amestecat cu apă – fierbeți 5 minute la foc mic până se îngroașă ușor.

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

6. Odată ce dulceața este gătită, se toarnă într-un alt bol și se adaugă untul – se amestecă până se topește untul și apoi se acoperă vasul cu folie.

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

7. Apoi scoateți aluatul copt din formă și tăiați-l în 3 părți.

8. Pune branza de vaci intr-un bol, presara zahar – bate si adauga dulceata de caise – bate in continuare si crema este gata!

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

9. Folosind o punga pentru a  aplica crema si se niveleaza frumos, apoi se acopera cu a doua parte de blat, se repeta tot procesul si se da la frigider pentru 4 ore.

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

 

10. Puneți ciocolata ruptă într-un alt bol și adăugați unt în ea, topiți-o în cuptorul cu microunde si amestecați.

11. Întindeți glazura frumos pe suprafața cremei și puneți-o la frigider pentru 15 minute.

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

12. De asemenea, poți folosi punga decorativă pentru a crea cercuri decorative și a servi cu drag și mult gust.

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

Tort de ciocolata stratificat cu crema de caise de caise

Pofta buna!

 

 Sursa