Ingrediente:
Aluat:
oua – 5 buc.
zahar – 150 g
sare – 1 praf
faina – 120 g
pudra de cacao – 30 g
praf de copt – ½ lingurita
Crema:
caise – 600 g (proaspete sau din compot bine scurse)
zahar – 100 g
amidon de porumb – 25 g
apa – 2 linguri
unt – 100 g
crema de branza – 600 g
zahar – 100 g
Glazura:
ciocolata – 200 g
unt – 100 g
Mod de preparare:
1. Batem ouale intr-un castron, presaram zaharul, adaugam un praf de sare – batem si apoi adaugam faina cernuta amestecata cu cacao si praful de copt, apoi amestecam bine.
2. Pregătiți o tavă de copt de 28 x 18 cm tapetată cu foaie de copt deasupra și turnați aluatul în ea.
3. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la 180 °C.
4. Spalați caise și tăiați-le în jumătate, scoateti samburii apoi transferați-le într-un castron si faceți-le piure.
5. După ce le-am amestecat, turnați-le într-o tigaie, presărați zahăr – fierbeți la foc mic și apoi adăugați amidonul de porumb amestecat cu apă – fierbeți 5 minute la foc mic până se îngroașă ușor.
6. Odată ce dulceața este gătită, se toarnă într-un alt bol și se adaugă untul – se amestecă până se topește untul și apoi se acoperă vasul cu folie.
7. Apoi scoateți aluatul copt din formă și tăiați-l în 3 părți.
8. Pune branza de vaci intr-un bol, presara zahar – bate si adauga dulceata de caise – bate in continuare si crema este gata!
9. Folosind o punga pentru a aplica crema si se niveleaza frumos, apoi se acopera cu a doua parte de blat, se repeta tot procesul si se da la frigider pentru 4 ore.
10. Puneți ciocolata ruptă într-un alt bol și adăugați unt în ea, topiți-o în cuptorul cu microunde si amestecați.
11. Întindeți glazura frumos pe suprafața cremei și puneți-o la frigider pentru 15 minute.
12. De asemenea, poți folosi punga decorativă pentru a crea cercuri decorative și a servi cu drag și mult gust.
Pofta buna!