Ingrediente:
pentru blat:
– 6 albusuri de ou
– 250 g de zahăr
– 250g de nuci macinate
– 2 linguri făină
pentru cremă:
– 6 gălbenușuri de ou
– 2 linguri de lapte
– 140g zahăr
– 50g de ciocolată albă
– 150g margarină
pentru glazură:
– 200 g ciocolata alba
– 6 linguri de ulei
Mod de preparare:
blatul
Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. Se bat pana devine spuma tare. Se combina nucile macinate cu faina si se adauga treptat in compozitia de albusuri. Se tapetaeaza o tava de circa (21 x 36 cm), se intinde compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade.
crema
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devine spuma. Se adauga laptele si se fierbe la abur. Gand se ingroasa, se da jos de pe foc si se adauga ciocolata. Se amesteca bine pana se topeste. Cand se mai raceste putin se adauga margarina.
glazura
Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu uleiul pe aburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata si incep sa apara bule.
Cum se ansamblează
Blatul se lasa la racit apoi se pune pe un suport de prajitura, sau tava. Se intinde crema peste blat cand este calduta aproape de rece.
Se toarna glazura calda( nu fierbinte) peste crema si se da la frigider. Inainte de taiere, prajitura trebuie scoasa din frigider cu 10-15 minute inainte pentru a nu se crapa glazura la taiere. Ornati prajitura cu nuci taiate. Cine nu iubeste nucile poate folosi alune sau migdale( aceeasi cantitate ca si nucile).
Pofta buna!
Sursa: bucrom.ro