Torturi

Prajitura cu ciocolata si crema de branza

 

 

Prajitura cu ciocolata si crema de branza

 

Ingrediente:

Pentru baza:

cca 700 gr biscuiti cu graham, maruntiti

230 gr zahar

cca 120 gr unt topit (16 linguri)

Pentru umplutura:

2 oua

230 gr zahar

50 gr faina

putina crema de branza

Pentru glazura:

60 gr unt

cativa fulgi de ciocolata

4 linguri sirop de porumb

 

Mod de preparare:

Baza:

Amesteca toate ingredientele, pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru 7-10 minute. Lasa apoi sa se raceasca.

Umplutura:

Mixeaza toata ingredientele, apoi pune compozitia peste blat si baga iar in cuptorul incins la 170 de grade, de data aceasta pentru 30-35 de minute.

Glazura:

Topeste untul si fulgii de ciocolata in cuptorul cu microunde, omogenizeaza, apoi pune siropul. Toarna compozitia obtinuta peste prajitura scoasa din cuptor si lasata sa se raceasca, dupa care bag-o in frigider.

 

 Sursa