Ingrediente:
Pentru baza:
- 6 buc oua
- 250 gr faina
- 50 ml ulei
- 250 gr zahar
- 1 lingurita esenta de portocale
- 1 lingurita coaja de portocala
- 1 praf de sare
Pentru umplutura:
- 150 gr crema de branza
- 150 gr branza Mascarpone
- 50 gr zahar pudra
- 250 gr fructe din compot
- 300 ml frisca lichida
Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr ciocolata amaruie
- 1 dupa gust bomboane decorative
- 150 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Baza:
Aceasta prajitura se prepara foarte repede. Pentru inceput, separam albusurile de galbenusuri. In bolul mixerului punem albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare.
Mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. In alt bol adaugam galbenusurile cu restul de zahar, uleiul, esenta de portocale si coaja rasa de portocale.
Se mixeaza bine, pana isi dubleaza volumul si obtinem o spuma densa. Asaugam spuma de galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam usor cu o spatula, pana ce sunt incorporate.
Cernem usor faina in compozitia obtinuta. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute.
Dupa coacere scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca, timp in care pregatim crema.
Mixeaza toata ingredientele, apoi pune compozitia peste blat si baga iar in cuptorul incins la 170 de grade, de data aceasta pentru 30-35 de minute.
Umplutura:
Punem intr-un bol crema de branza, crema mascarpone si zaharul pudra, dupa care mixam timp de 1 minut.
Adaugam peste crema, frisca lichida, mixand in continuare pana se intareste.
Fructele din compot le punem intr-o sita sa se scurga sucul, dupa care le adaugam peste crema.
Amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza.
Crema o asezam peste blat si nivelam usor cu o spatula, dupa care dam prajitura la frigider si preparam glazura.
Glazura:
Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de o cratita in care punem frisca lichida si lasam sa se incalzeasca.
Rupem ciocolata cu lapte si cea amaruie in bucatele cat mai mici, dupa care le adaugam peste frisca incalzita, amestecand pana obtinem un sos lichid.
Lasam sa se raceasca pana se ingroasa. Turnam glazura peste crema cu fructe si nivelam bine cu o spatula.
Decoram prajitura cu bomboane de ciocolata si o dam la rece 3 ore, pana se intareste glazura, dupa care putem sa o taiem si sa o servim.
Pofta buna!